Montenegro
    |         |    

Rezultati kampanje preventivnih pregleda "Potrebne smo jedna drugoj"

Kampanja "Potrebne smo jedna drugoj" je neposredno po svom pokretanju naišla na izuzetno pozitivan odziv u najširoj javnosti a ove godine, zbog velikog interesovanja produžili smo trajanje kampanje u Beogradu i Novom Sadu za dodatnih nedelju dana.

Od početka 2008 do danas ukupno je pregledano 3028 žena i to: tokom 2008 obavljeno je 1257 a u prvoj polovini 2009 broj obavljenih pregleda je 1771. Ukupan prosečan odziv žena ove godine je 71% u odnosu na broj podeljenih vaučera što je za 10% više nego 2008. godine. Ukupan prosečan odziv u odnosu na broj zakazanih pregleda je 92% i za 2% je veći nego 2008. U proseku, za 71% žena ovo je bio prvi pregled dojki. Najveći broj žena koje su se odazvale na pregled bio je od 30 do 60 godina starosti.

Od početka kampanje 2008. do danas, zahvaljujući ovim preventivnim pregledima dojki, konstatovano je ukupno 31 sumnji na malignitet, i to kod 11 žena u 2008. i kod 20 žena u 2009. koje su poslate na dalja ispitivanja a kod nekih slučajeva odmah su radjene i hirurške intervencije.

Od početka 2008. do danas Avon je prikupio i donirao više od 10 miliona dinara za finansiranje preventivnih pregleda dojki u okviru kampanje "Potrebne smo jedna drugoj". Cilj nam je da nastavimo sa prikupljanjem sredstava i obezbedimo kontinuitet još većeg broja pregleda za žene širom Srbije.

Iz knjiga utisaka:

"Bravo, bravo, bravo!!! Svaka čast za akciju i organizaciju. Samo što češće organizujte ovakve akcije. Hvala!!!"

"Drago mi je da je neko pokrenuo ovakvu akciju i naravno nadam se da će ova akcija postati tradicija"

"Akcija je božanstvena. hvala vam puno što brinete o nama"

"Odavno nisam bila ovoliko lepo i prijatno tretirana kao pacijent"

"Hvala na brizi i pažnji koju posvećujete nama ženama zarad zdravog pokoljenja. Sve čestitke Avonu na organizaciji akcije"

"Zahvaljujem Avon-u,  B92 i komšinici na vaučeru. Kontrolu sam trebala obaviti ovog meseca ali nisam zbog...para. Uz pomoć Avona, B92 ...ipak sam obavila kontrolni pregled"

"Avon - hvala vam - omogućili ste mi da dodjem u peto do dvanaest na pregled - daće dragi bog da ipak bude sve u redu!!! Sve pohvale i hvala Dr. Putniku i Sestra Nadi."

"Ovo je jedina lepa stvar koja mi se desila u poslednje vreme a da je od strane zdravstva. Hvala vam što ste mi pomogli da mirno spavam. Takvih stvari treba da bude još više"