Montenegro
    |         |    
BSP_winter_skin_care

Nega čokoladom: koje su prednosti kakaoa?

Iako gotovo svi vole čokoladu, svega nekolicina ljudi i zna da njen glavni sastojak – kakao, takođe poznat i kao seme tropskog drveta Kakaovac (Theobroma) – predstavlja suštinski i savršen sastojak kozmetičkih preparata. Kako se on koristi i zašto bi trebalo da se detaljnije pozabavimo ovom temom? 

Nekada izrazito skupocen i uvožen u Evropu zajedno sa zlatom, kakao je u današnje vreme postao sasvim uobičajena roba. Svi vrlo dobro znamo da čokolada popravlja naše raspoloženje, međutim, nisu svi i svesni činjenice njegovog potencijala u nezi naše kože. Pa ipak, aroma čokolade gotovo da nema nikakve veze s pravim semenkama Kakaovca koje su korisne iz brojnih razloga! 

Semenke tropskog drveta Kakaovac: svojstva 

Domorodački narodi su već dugo bili svesni dragocenih svojstava Kakaovca. Koristili su ga najvećim delom u svrhe koje nemaju nikakve veze s kozmetikom, ali je zanimljiva činjenica da spoljna upotreba kakaoa, podjednako kao i ona unutrašnja, donosi slična svojstva. Semenke kakaoa sadrže magnezijum, antioksidanse, kao i druge komponente koje su u stanju da neutrališu slobodne radikale, čime odlažu proces starenja i štite kožu od negativnih faktora spoljne sredine. 

Sastojci maslaca od kakaoa poseduju savršena hidrirajuća svojstva podmlađujući čak i izrazito isušenu kožu. I ne samo to, i sama aroma donosi energetski naboj: nije previše slatka, ni previše gorka – već naprosto predivna. 

Nega maslacem od kakaoa: šta nam je na raspolaganju? 

Maslac od kakaoa najvećim delom donosi hidrirajuća svojstva, ali se može koristiti u nezi celog tela. 

Ako ti je potrebno nešto što će ti popraviti raspoloženje i ovoga proleća doneti veći energetski naboj, potraži ove proizvode!

Krema za ruke 

Delotvorno hidrira čak i veoma isušenu kožu, dok se pri tom vrlo brzo u nju upija. Možeš da je odložiš na svoj radni sto i koristiš kad god to poželiš, pre svega za hidriranje, a zatim i kao dodatnu energetsku kapsulu! 

Univerzalna krema za lice i telo s maslacem od kakaoa 

Ovde je reč o univerzalnom proizvodu koji zamenjuje brojne različite kozmetičke preparate. Nema tako izrazita hidrirajuća svojstva kao maslac od kakaoa, ne ostavlja za sobom slojeve masnoće, a opet vrlo efikasno hidrira. Reč  je o sjajnoj kremi koju svakodnevno mogu koristiti svi članovi porodice. 

Maslac od kakaoa za telo 

Ovo je zaista nezamenljiv proizvod i kao takav se naprosto mora posedovati. Najbolje deluje na veoma isušenoj koži, nakon sunčanja i u slučaju veoma zahtevne kože, za koju standardni balzam nije dovoljan. Predlažemo da ga koristiš tokom cele godine. U proleće, on ishranjuje kožu koja je naprosto ubledela posle toliko boravka u zagrejanim prostorijama u zimskim danima, a tokom leta on regeneriše kožu nakon sunčanja, dok je u jesen priprema za sve ono što donose zimski meseci. 

Balzam za usne 

Čokoladni poljupci? Usne su počesto vrlo suve, a maslac od kakaoa predstavlja proizvod sa savršenim hidrirajućim svojstvima. U tašni ili u džepu trebalo bi da uvek imaš ovaj balzam za usne, čak i kad koristiš uobičajene karmine ili sjajeve za usne. Redovnim nanošenjem, on predivno hidrira usne, povećava njihovu fleksibilnost i pospešuje izgled i dugotrajnost svih kozmetičkih preparata koji se nakon njega nanesu.