Montenegro
    |         |    
BSP_winter_skin_care

3 proverena načina da ostaneš mlada

Svako od nas želi da što je moguće duže zadrži mladolik i zdrav izgled kože, snažno telo i britak um.  Vreme ne možemo zaustaviti, međutim, postoje neki provereni načini uz pomoć kojih se ovaj cilj može i postići! U nastavku teksta saznaj koji su to postupci!

Kad zađemo u treću deceniju života naša koža počinje da stari. Jasno, ovaj proces isprva počinje da se odvija relativno sporo i gotovo da je jedva uočljiv, međutim, on se s vremenom sve više ubrzava. I ne samo da je vreme naš glavni protivnik, već su to i izloženost stresu i duvanskom dimu, kao i režim ishrane koji obiluje šećerom. Nažalost, izloženost suncu (naročito ako se intenzivno sunčaš) i zagađen vazduh nimalo ne pomažu u tome.

Nismo u poziciji da izbegnemo sve stresne situacije i malo ko od nas sebi može da priušti da pobegne iz zagađene gradske sredine i nastani se u blizini neke kristalno bistre vode i bude okružen čistim vazduhom…

Šta nam je, dakle, činiti?

Povedi računa o svojoj ishrani i bavi se sportom!

Kako će naša koža izgledati zavisi ne samo od genetskih predispozicija i životne sredine, već i od onih stvari koje sami činimo ili propuštamo da ih učinimo. Ukoliko stremiš mladolikom i prelepom izgledu, imaj na umu da je to nešto što se dostiže! Već od najranijih godina našeg života dajemo svoj doprinos tome kako će naša koža izgledati u 40. ili 50. godini života. Pravilnim režimom ishrane, sportskim aktivnostima, izbegavanjem negativnih faktora i usvajanjem pravilnih navika u nezi kože, proces starenja može se odložiti.

Šta je to što podstiče proizvodnju i održavanje odgovarajućih nivoa kolagena i hijaluronske kiseline, a samim tim obezbeđuje zdravlje i čvrstinu kože?

  • Ishrana bogata vitaminom C – kada nivo vitamina C u organizmu opadne, usporava se proces obnavljanja kolagenih vlakana. Ovaj sasvim običan vitamin najzastupljeniji je u povrću i voću, kao što su kupus, brusnice, narandže i paradajz.
  • Bavljenje sportom – fizička aktivnost podstiče krvotok i naše ćelije ishranjuje kiseonikom. Kao rezultat svega toga, podstiče se njihova dinamička aktivnost. Istraživanja pokazuju da ljudi koji se bave sportom znatno duže zadržavaju svoj mladolik i zdrav izgled. Odaberi svoju omiljenu aktivnost i neka ona postane deo tvoje svakodnevne rutine!
  • Odbacivanje šećera – jer je ono neprijatelj ne samo naše figure, već i lepote naše kože.

Odaberi odgovarajući ritual nege

Sredstvo za uklanjanje šminke i odgovarajuća krema predstavljaju temelj pravilne nege. Odaberi onu kremu koja nije prejaka, ali ni previše blaga – u krajnjoj liniji, svaki tip kože ima sopstvene potrebe. U slučaju da imaš određene probleme ili želiš da prikriješ nesavršenosti, odaberi prikladne kozmetičke preparate. I upamti! Sve ono što činimo svakodnevno ima znatno veći efekat od povremenih kozmetičkih tretmana! Zato ti toplo preporučujemo da usvojiš svakodnevne zdrave navike!

Ne zaboravi na preparate za piling! Piling glikolnom kiselinom vrlo je delotvoran, ali nakon korišćenja ovog preparata treba biti obazriv i neko vreme kožu ne izlagati direktnim sunčevim zracima!

Izazov!

U slučaju da tvoja koža počinje da gubi na čvrstini, neka ti pređe u naviku da masiraš lice dok na njega nanosiš serum ili kremu. I uvek to čini pokretima nagore (nasuprot zemljinoj teži), a zatim nežno utapkaj obraze, bradu i ostatak svog lica. Ovakav tip masaže pospešuje krvotok i podstiče upijanje preparata koji koristiš!

Koristi posebne namenske preparate!

Jedanput sedmično ili u bilo kom trenutku kad osetiš da ti je koža izmorena, izložena naprezanju i ubledela, nanesi masku za lice. U slučaju da nemaš dovoljno vremena na raspolaganju ili si u potrazi za naročito praktičnim rešenjem, isprobaj Anew Youth Maximising masku za lice.

Ona u sebi sadrži retinol, koji podstiče proizvodnju prirodne hijalurinske kiseline u epidermisu, donoseći koži savršen i osvežen izgled za svega 15 minuta.

Ovaj kozmetički preparat je idealan u vanrednim situacijama. Da li ti se dogodilo da si provela besanu noć, da se i inače ne osećaš baš najbolje, da obavljaš naporan posao na svom radnom mestu ili da je let avionom trajao predugo, pa te sve to izbacilo iz ravnoteže? Osveži izgled svoje kože za svega 15 minuta i uživaj u svom prelepom izgledu!