Montenegro
    |         |    

Akcija kaži NE nasilju u porodici

"Glasno reći NE je prvi korak. Nadamo se da ćete pridružiti i Vaš glas."
Karol Kurcig, Izvršni Direktor, Avon Fondacija

Svaka treća žena u svetu žrtva je nasilja u porodici. Posvećena zdravlju i dobrobiti žena, Avon Fondacija je 2004. u Sjedinjenim Državama pokrenula program Reci NE nasilju u porodici kako bi pomogla da se začarani krug porodičnog nasilja zaustavi. Do kraja 2007. godine, sa više od 6 miliona US dolara Avon Fondacija podržala je preko 400 organizacija koje se bave informisanjem, obučavanjem kao i prevencijom nasilja u porodici, sa posebnim naglaskom na decu kao žrtve porodičnog nasilja.

Nakon Sjedinjenih Država, ovaj program podržao je Avon Meksiko, a zatim i brojne Avon zemlje Evrope, da bi se tokom 2008. pridružile gotovo sve zemlje u kojima Avon posluje. U martu 2008. na Samitu održanom u Njujorku u zgradi UN, povodom Dana žena, Avon je najavio saradnju sa UNIFEMom, fondom Ujedinjenih Nacija za borbu za ženskih prava. Ova saradnja ima za cilj da širom sveta zaustavi nasilje u porodici i nasilje nad ženama uopšte.

Ris Viderspun, Globalni Ambasador Avona, predstavila je jedinstveni globalni Avon proizvod, Narukvicu za hrabrost kojom se prikupljaju sredstva koja će podržati programe UNIFEM-a u različitim zemljama sveta, pa i u Srbiji. Avon Fondacija je tokom 2008. donirala 1 milion US dolara UNIFEM-u što je najveća godišnja korporativna donacija ikada upućena ovom fondu.

"Svaka treća žena u svetu je žrtva porodičnog nasilja. Ponosna sam što sam deo ovog Samita i svim srcem podržavam Avon i UNIFEM u njihovim naporima da zaustave ovu globalnu epidemiju." rekla je Ris Widerspun, Globalni Ambasador Avona. "Kao počasni predsedavajući Avon Fondacije, izuzetno mi je drago što ću baš ja predstaviti ovu posebnu narukvicu. Pojedinačno svako od nas može da učini malo, ali zajedno možemo da promenimo svet. Volim ovu narukvicu i sve što ona predstavlja: našu zajedničku snagu, solidarnost, našu odlučnost i nadu."

Ne možemo da tolerišemo svet u kome je svaka treća žena žrtva nasilja u porodici. Podignite svojglas da zaustavimo nasilje. Kupovinom ove narukvice direktno podržavate programe koji se bave informisanjem, obučavanjem i prevencijom u cilju zaustavljanja nasilja u porodici i nasilja nad ženama uopšte,kao i programima koji direktno pomažu žrtvama nasilja.

Ova narukvica predstavlja simbol nove Avon inicijative na globalnom nivou. Cilj inicijative je da promeni život mnogih žena širom sveta. Ris Viderspun je podržala ovu akciju. Sada je red na Vas!

100% neto zarade od prodaje narukvice izdvaja se za akciju "Reci NE nasilju u porodici"