Montenegro
    |         |    
BSP_winter_skin_care

Arganovo ulje – prednosti i namena. Šta ćeš dobiti ako se zbližiš sa ovim tečnim zlatom?

Prirodni proizvodi zasnovani na organskim sastojcima najbolji su za nas, i to ne samo u kuhinjskoj upotrebi, već i u obliku kozmetičkih preparata. Jesi li ikad čula za arganovo ulje? Za slučaj da nisi, pravo je vreme da ga upoznaš! Saznaj koja se sve preimućstva kriju u zbližavanju sa ovim tečnim zlatom! 

Već nekoliko godina unazad ulja su na talasu sreće. Koriste se kao sastojci u kozmetičkim preparatima ili se direktno mogu nanositi na kožu i kosu. Ovakvi tretmani u brizi za lepotu ne predstavljaju nikakvu novost, budući da se za ulja zna već godinama, ako ne i vekovima! Žene su još u prastara vremena koristile ulja, a čak su i pripadnici kraljevskih redova širom sveta umeli da cene njihova blagodetna svojstva. 

U prošlosti su ulja bila pristupačna samo najimućnijim društvenim slojevima, budući da je svega nekoliko kapljica ovog dragocenog, ručno ceđenog sastojka umelo da košta i čitavo bogatstvo. Srećom, u današnje vreme svi možemo podjednako da uživamo u njihovim povoljnim dejstvima. 

Jesu li zaista baš toliko vredna? To nipošto ne treba dovoditi u pitanje! 

Arganovo ulje – prednosti, svojstva 

Arganovo ulje, poznato još i kao „tečno zlato iz Marokaˮ, dobija se ceđenjem plodova (oraščića) Arganovog drveta. Da bi se dobio 1 litar ovog ulja potrebno je iscediti i nekoliko desetina kilograma plodova – što, takođe, doprinosi ceni ovog dragocenog ulja. Postoje dve vrste arganovog ulja: jedna se koristi kao sastojak u ishrani budući da, između ostalih stvari, snižava nivo lošeg holesterola i pospešuje krvotok i imunitet, dok se druga vrsta koristi u kozmetici. 

Koja su svojstva arganovog ulja koje se nanosi na kožu? Izrazito je bogato masnim kiselinama i vitaminom E. Ovo ulje je odlično lekovito sredstvo za suvu i grubu kožu, pomaže u borbi protiv ožiljaka i njihovom isceljivanju, otklanja bore i – krajnje paradoksalno – smanjuje probleme u vezi sa masnom kožom. 

Arganovo ulje podjednako je poznato i po svojim antizapaljenskim svojstvima i povoljnim dejstvima kad se nanosi na kosu. Ako je tvoj problem kosa koja je ispucalih krajeva i bez ikakvog sjaja, obavezno istraži mogućnosti ovog sastojka! 

Arganovo ulje – gde se može pronaći? 

Arganovo ulje može se koristiti u sirovoj formi, međutim, iako donosi brojne blagodeti, ovakav vid ulja ima i nekoliko nedostataka. I upravo iz tog razloga, arganovo ulje se koristi kao sastojak brojnih kozmetičkih preparata koji njegova pozitivna svojstva koriste u kombinaciji sa drugim sastojcima, čime se u znatno većoj meri pospešuje proces primene. 

Gde možeš pronaći ovaj tako dragoceni sastojak? U uljima za ishranivanje tela, lica i kose iz linije proizvoda Planet Spa, u pilingu za lice iz iste linije, u serumu za kosu, kremi za ruke, pa čak i u maskari Avon True

Predlažemo ti da svesno biraš upravo takve proizvode, budući da briga o lepoti time ne pruža samo vrhunsko zadovoljstvo, već je i u svemu drugom vrlo delotvorna. 

Kozmetičke preparate koji sadrže ovaj čudesni sastojak naročito preporučujemo onim damama koje teže regeneraciji sopstvene kože i kose, kao i obnavljanju mekoće i čvrstine kože.