Montenegro
    |         |    
BSP_winter_skin_care

Jesen u džinsu – sve što treba da znaš o NOVIM modnim trendovima!

Džins je oduvek bio moderan, i stoga već godinama ima svoje verne poklonike. Ukoliko u svom plakaru nemaš nijedan odevni predmet od džinsa, ili još gore, ukoliko misliš da je džins rezervisan isključivo za mlađariju, poslušaj nekoliko naših saveta kako da nosiš ove odevne predmete i kako da odabereš one koji su baš skrojeni za tebe. Pokrenimo zajedno revoluciju džinsa!

Modni savetnici su saglasni u jednom: dobro odabrane farmerke mogu pristajati baš svakome! I zapravo nije važno da li imaš 20 ili 60 godina, jer i dalje možeš nositi ovaj proizvod od teksasa. U današnje vreme teksas se ne koristi samo za izradu pantalona, već i za haljine, jakne i druge komade odeće.

Ne dopada ti se kruta tekstura uobičajenog teksasa? Za tebe imamo savršeno rešenje: odeću koja izgleda isto kao i ova popularna tkanina, ali je zapravo sačinjena od 90% pamuka i podjednako udobna kao i donji deo trenerke! Mekana je, elastična i omogućava tvojoj koži da diše. Ukoliko si do sada izbegavala da nosiš farmerke imajući na umu njihovu udobnost ili činjenicu kako ti pristaju, došao je trenutak da još jednom dobro razmisliš o tome!

 

Kratka istorija džinsa – i da li je on uopšte prikladan?!

Teksas od kojeg se izrađuju farmerke star je gotovo 150 godina, i isprva je to bila tkanina namenjena… mornarima. Tokom 30-ih godina dvadesetog veka, paralelno sa popularnošću vestern filmova, teksas je osvojio i svet filmske industrije. Nešto kasnije, zahvaljujući Džejmsu Dinu, farmerke su označile simbol pobunjeništva, međutim, ova vrsta tkanine je i dalje često dovođena u vezu sa radničkom klasom, ili čak sa… delinkvenatima! I kako je vreme prolazilo, razlozi koji govore u prilog teksasu postali su sveprisutniji i farmerke su stekle znatno bolju reputaciju. Hipici i slavne ličnosti iz 80-ih godina prošlog veka takođe su nosili farmerke!

Danas se više niko ne seća kako je započela istorija farmerki, međutim, odevni predmeti od teksasa i materijala koji ga oponaša mogu se spaziti ne samo na ulicama, već i na poslovnim sastancima ili na večernjim izlascima u elegantne restorane. Sve zavisi od toga kako je on uklopljen u naročiti stil osobe koja ga nosi!

 

Upamti!

  • Svako može da nosi farmerke! I mlade devojke i vremešne dame podjednako dobro izgledaju u njima!
  • Nijanse mornarsko plave i tesni krojevi naglašavaju najlepše karakteristike nečije siluete, ali istovremeno prikrivaju i nesavršenosti.
  • Etika nošenja farmerki znatno je više od samih farmerki! Tkanina je otporna, elastična i sačinjena 90% od pamuka. Odeća iz ove kolekcije je topla, ali, svejedno, omogućava koži da diše; ove farmerke ne iritiraju tvoju kožu niti postaju grube poput uobičajenih farmerki. Isprobaj ih, garantujemo da ćeš ih trenutno zavoleti!

 

Kako da uklopiš džins u sopstveni stil odevanja?

Ukoliko ne moraš da poštuješ neki naročiti način odevanja, poigraj se modnim izrazom i svojim omiljenim modelom odeće od džinsa. Prikladno odabran model farmerki ili haljine od teksasa predstavljaju savršenu polaznu odevnu kombinaciju. Možeš da ih uklopiš za različitim dodacima i elementima, i svaki put izgledaće sveže i zanosno.

Ako ti je cilj nešto formalniji stil odevanja, obuci belu bluzu, elegantni gornji deo kostima ili blejzer. Možeš da odabereš elegantne nijanse (sivu, crnu, mornarsko plavu) ili se poigraj nekim smelijim kombinacijama. Glavna prednost svih odevnih predmeta od teksasa sastoji se u tome što se on savršeno slaže sa svim ostalim nijansama odeće.

Sasvim je lako sportski stil pretvoriti u onaj koji je znatno elegantniji. Ako svoje patike zameniš visokim potpeticama, promeniš tašnu i svoju haljinu od teksasa upotpuniš nekom glamuroznom maramom, tvoj izgled će u sekundi doživeti dramatičnu transformaciju! Hajde onda da počnemo!